3.plass i EM!!!

Vi kjørte inn til en fenomenal 3.plass sammenlagt i EM på Isle of Wight!
Mesterskapet gikk over 3 dager hvor en kjørte rundbane fredagen, surf lørdagen og avsluttet det hele med Longhaul søndagen.

Dette var første internasjonale stevne for oss, og spenningen var så absolutt til stede. Vi var veldig spente på hvordan nivået var i denne typen mesterskap ettersom vi nå skulle måle krefter mot flere av sportens høyest rangerte utøvere. Det var hard konkurranse over 3 fulle dager, noe som krevde sitt av både utstyr og førere.

Under fredagens rundbane kjørte vi meget bra jevnt over. Ettersom dagen bestod av hele 5 heat var det viktig å komme til mål og sanke poeng hele veien. Uheldigvis slet vi innledningsvis med en bensintank som sugde falsk luft og gjorde at motoren stoppet. I tillegg ble teamet feilaktig diskvalifisert i et heat for å ha kjørt på feil side av en rundingsbøye. Tross dette førte meget bra kjøring i finaleheatene til at Team Kamikaze lå på en 4.plass etter dag 1.

Foran dag 2, som bestod av 5 heat surf konkurranse, var teamet meget tent, og klare for å klatre videre opp på resultatlisten i sammendraget. Dagen begynte meget bra med en 3.plass etter første kjørte heat. Det var utrolig godt å få til en god plassering tidlig dag 2 slik at vi kunne senke skuldrene og kjøre vårt eget løp ettersom vi visste at både fart og samarbeid fungerte bra.
Men dette var før problemene begynte. ”i neste heat kjempet vi hardt om en 2.plass. Den harde kjøringen i sterk sjø førte til at vår styredemper løsnet og vi ikke kunne kjøre heat 3. Etter iherdige minutter med jobbing var vi klare for finaleheatet der vi virkelig måtte kjøre på for å gjøre opp for tapte poeng. Også her kjørte vi meget godt men måtte bryte da vi fikk et kraftig hopp inn mot en rundingsbøye. Det endte med bøyd propellaksling og delvis ødelagt propell.” Status etter dag 2 var en 6.plass.

Dag 3 stilte vi til start med nytt utstyr og var veldig ivrige etter å vise hva vi faktisk er gode for. Ettersom teamet tidligere i sesongen har bekreftet at de kjører meget fort på langløp, så vi fram mot denne dagen. Det skulle vise seg å bli et meget hardt løp der en kjørte i 2-3 meter bølger over 100 km. Vi var raskt oppe på en overbevisende 2.plass og kjørte hardt hele veien. Samarbeidet i båten fungerte meget bra og vi nærmet oss stadig sammenlagt lederen. Da det gjenstår omtrent 20% av løpet er vi uheldige og bensintanken løsner fra gulvet i båten. Etter et raskt stopp klarer vi å få til en ordning som holder inn til mål. Ergerlig er det at vi i løpet av dette stoppet måtte se 2.plassen glippe ut av hånden. Vi endte som nr.3, en posisjon vi også holdt i sammendraget.

Dette er en meget sterk presentasjon ettersom teamet deltok i den gjeveste klassen hvor trimming er tillatt med en standard oppsatt motor.